Machines
Tijdens de groei
Terug naar hoofdmenu
Machines > Tijdens de groei
Klaarleggen van de grond
Zaaien of planten
Tijdens de groei
Oogsten
Kunstmeststrooier

Om de akker of de weide te bemesten met kunstmest.

 

De meststofkorrels worden langs boven in de vergaarbak gedaan. De uitstrooibuis onderaan verdeelt de korrels en kan ingesteld worden om veel of weinig korrels uit te strooien.

 

Een goede afstelling van het toestel is belangrijk zodat er niet te veel en ook niet te weinig meststoffen uitgestrooid worden.

 

Het eerste model dateert van 1958. Het concept van de machine is nog steeds populair, alleen is de loop der tijd de werkbreedte uitgebreid tot 48 meter. De meest moderne versies hebben er heel wat technische snufjes bijgekregen. Zo kan on line het gewicht van de meststofbak bepaald worden en kan er een fotografisch beeld gevormd worden van het werkelijke strooibeeld. Dat geeft nieuwe mogelijkheden om exactere aanpassingen in het veld realiseren.

 

Daarnaast wordt ook meer aandacht besteed aan de veiligheid. Door de vorm van de strooier is de verlichting van de tractor niet goed zichtbaar. Dat kan worden opgelost met opgebouwde verlichtingssystemen incl. borden met  rood-witte reflecterende strepen.


 

 

 Print
Zoek
Sitemap
Contact